Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Dani hrvatskog filma – Kultura — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

20.06.2018.

Ljetno kino Tuškanac

Dani hrvatskog filma

Petak, 16. lipnja 2017.

Uz filmove "Zagreb u svjetlu velegrada" te "Maska crvene smrti" večeras u 20 sati sati otvaraju se Dani hrvatskog filma na Ljetnoj pozornici Tuškanac.

Dvadeset i šesto izdanje festivala donosi kratkometražne klasike na velikom platnu. Filmski program donosi presjek najboljih filmova koji su nastali u prethodnoj godini pa će se tu naći igranih, dokumentarnih, animiranih i eksperimentalnih filmova. S arhivskih polica ravno na festival stiže ukupno 14 digitalno restauriranih filmova pod nazivom "Obnovljena baština". Više nam je otkrila Petra Hofbauer iz organizacije.

"Primjerice, jedan od njih je film "Ljubav" Ante Babaje i recimo film "Sfera" Ivana Ladislava Galete ljubitelji eksperimentalnog filma znaju koliko je taj film važan za hrvatski eksperimentalni film", rekla je Petra Hofbauer. 

Dani hrvatskog filma, osim logično filmova, donose i radionice, tribine kao i poseban program. U poseban program spada i sjećanje na glumačku divu Jagodu Kaloper.

"Bit će prikazana dva filma, njena prva filmska uloga u segmentu omnibusa "Ključ" te njen posljednji film, njeno redateljsko ostvarenje "Iza ogledala" koje je nastalo u produkciji Factuma i koje je bilo i dosta uspješno, koliko se sjećam bilo je prikazano u programu prestižnog Rotterdam Film Festivala. Također, Jagode Kaloper prisjetit ćemo se i uz izložbu fotografski portreta", rekla je Petra Hofbauer. 

Festival se održava do utorka u kinu Tuškanac, na ljetnoj pozornici Tuškanac, u Centru za kulturu Trešnjevka, Parku Stara Trešnjevka i u prostoru Akademije dramske umjetnosti u Frankopanskoj 22. Program je besplatan. Ulaznice se podižu na blagajnama kina, osim za ljetno kino Tuškanac gdje nije potrebno podizati karte. 

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset