Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Bob Dylan će primiti Nobelovu nagradu – Kultura — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

21.06.2018.

Sastanak za vikend u Stockholmu

Bob Dylan će primiti Nobelovu nagradu

Četvrtak, 30. ožujka 2017.

Bob Dylan primit će u subotu ili nedjelju u Stockholmu medalju i diplomu koje mu pripadaju uz Nobelovu nagradu za književnost koja mu je dodijeljena 2016., objavila je stalna tajnica Švedske akademije Sara Danius, prenosi HRT.  

"Švedska akademija i Bob Dylan dogovorili su da će sastanak održati za vikend u Stockholmu gdje Dylan stiže radi svojih koncertnih obveza početkom travnja", napisala je Danius na svome blogu.

Nobelovac je davno prije imao dogovorene koncerte u švedskoj prijestolnici, no sve do nedavno bila je tajna kakve su njegove nakane prema Akademiji. 

Akademija ima dobrih razloga vjerovati da će snimljena verzija govora biti naknadno poslana u Stockholm, objasnila je. Danius je rekla da je Dylan obvezan održati predavanje do 10. lipnja ako želi novčani dio nagrade od osam milijuna švedskih kruna (6,2 milijuna kuna).

Nakon što je proglašen dobitnikom, Dylan tjednima nije odgovarao na pozive Švedske akademije i nije došao na svečano uručenje nagrade ispričavši se neodgodivim obavezama. Poslao je pismo zahvale koje je pročitala američka veleposlanica u Švedskoj. Bob Dylan koncerte u Stockholmu treba održati 1. i 2. travnja te u Lundu 9. travnja. Koncerti su zakazani u sklopu europske turneje i u povodu objave njegova trostrukog albuma hitova Franka Sinatre.

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset