Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Akcija "Daj mi kino 2" – Kultura — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

21.06.2018.

Hrvatski filmski savez

Ulaz u podmornicu "Mališan"

Kultura Ponedjeljak, 17. travnja 2017.

Akcija "Daj mi kino 2"

Ana Dukić | Četvrtak, 13. travnja 2017.

Hrvatski filmski savez kreće s akcijom "Daj mi kino 2" zbog sumnje da Grad kino Tuškanac namjerava zatvoriti, a prostor prenamijeniti. 

Jedan od povoda za sumnju je i skoro otvaranje Kinoteke, rekla nam je tajnica Saveza Marija Ratković Vidaković.

"Zašto netko nakon 13 godina uspješnog djelovanja kina, uspješnog programa želi to jednostavno ukinuti i preseliti na drugu lokaciju?! To je pravo pitanje, i to na lokaciju koja uopće nije vlasništvo grada dok je kino Tuškanac gradski prostor. Znači, sve što bi se ulagalo u gradski prostor ostaje na kraju krajeva gradu", rekla je Marija Ratković Vidaković. 

Iz Gradskog ureda za kulturu sve odlučno odbacuju, ali će doći do revidiranja ugovora Grada s Hrvatskim filmski savezom po pitanju kina Tuškanac potvrdio je zamjenik pročelnika Tedi Lušetić. 

"Kino Tuškanac kao i svi naši objekti koje je Grad Zagreb dao na upravljanje udrugama morat će imati jedan revidirani ugovor. Dosad je kino Tuškanac bio za nula kuna što je, naravno, bilo izvrsno, međutim po novom zakonu koji je donesen ne mogu više biti za nula kuna, oni će morati kao i svi ostali plaćati svoju najamninu", rekao je Tedi Lušetić. 

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset