Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 64. pulski fimski festival – Kultura — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

19.06.2018.

Svečano otvorenje

Ljeto na Štrosu

Kultura Ponedjeljak, 10. srpnja 2017.

64. pulski fimski festival

Ana Dukić | Ponedjeljak, 17. srpnja 2017.

U subotu je otvoren 64. pulski filmski festival u Areni, a započeo je svečanim otvorenjem, tradicionalnim vatrometom i filmom "Lavina" Stanislava Tomića. 

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek istaknula je da Pulski filmski festival važan kao središnji nacionalni filmski festival za kontinuiranu promociju hrvatskoga filma, što se potvrđuje uvijek iz početka.

"Ovogodišnja konkurencija  - 12 hrvatskih dugometražnih filmova, pet manjinskih koprodukcija i najava devet novih dugometražnih filmova za sljedeću godinu pokazuje vitalitet i vrijednost hrvatske filmske produkcije", istaknula je ministrica Obuljen Koržinek dodavši kako je Hrvatska u posljednje vrijeme ostvarila iznimne uspjehe na domaćim i na međunarodnim festivalima, i to u prvom redu zbog ustrajnog rada i kreativnosti filmskih djelatnika.

"U svemu najvažniju ulogu imaju veliki festivali poput Pule, ali i naša nacionalna industrija te Hrvatski audiovizualni centar koji je postao najvažnija platforma za razvoj sedme umjetnosti u Hrvatskoj", istaknula je Obuljen Koržinek i dodala kako je program poticaja koji je uveden 2011. doveo u Hrvatsku neke od najvažnijih svjetskih produkcija, uz iznimne gospodarske učinke. Najavila je da će se mandatu ove Vlade nastaviti razvijati taj sustav u suradnji s ministarstvima financija i turizma kako bi bio još konkurentniji i bolji.

Trudili smo se da ove godine učinimo festival bogatijim i sadržajnijim i vjerujem da smo u tome donekle i uspjeli. Pred nama je novi pulski filmski festival jer svaki je na svoj način neponovljiv organizacijskom i programskom profinjenošću", istaknula je direktorica Pula film festivala Gordana Restović.

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset